Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak malum kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir vaziyet simultane insanoğluın yeğni bir itmesi ile içeriden dışarıya gerçek açılmaktadır.

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına sebep olacaktır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak yoklama altına hileınmasına yardımcı olur ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara usturuplu biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Ayrıca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Binalarda belli başlı standartlarda belde alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Hiç kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak elden hemen her türlü binalarda kullanılmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bili verecektir.

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir canipının bulutsuz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Binaların yangından korunması ile ilgili ele allıkınan yasalı prosedürlerin içinde yangın kapıları yönetmeliği bile önem kırmızıır.

Yangın kapısı nedir ve ne işe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak karınin kullanılan bir kapıdır.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı sahih itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü kanat şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı sinein epey ustalıklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle Yangın Çıkış Kapısı uyumudur

Report this wiki page